TIGAR TYRES: SINERGIJA ZDRAVLJA, BEZBEDNOSTI I HUMANOSTI
08.10.2018

TIGAR TYRES: SINERGIJA ZDRAVLJA, BEZBEDNOSTI I HUMANOSTI

Još dugo će se pričati o tome kako je interni Dan bezbednosti kompanije Tigar Tyres postao porodični dan zdravlja za ceo Pirot. Pod sloganom Da je svaki dan zdrav i bezbedan, kompanija je po četvrti put organizovala ovaj po mnogo čemu jedinstven događaj koji je imao za cilj promociju bezbednosti u saobraćaju, bezbednog i zdravog načina života, uključujući i značaj pojačanih mera prevencije i zdravstvenih pregleda, kao i brigu o zaštiti životne sredine.

Svojevrstan praznik zdravlja i bezbednosti Tigar Tyres-a zainteresovao je blizu 6.000 posetilaca iz Pirota i okoline i animirao ih najsavremenijim edukativnim i zabavnim aktivnostima, preventivnim pregledima, sportskim i takmičarskim aktivnostima. Velika završnica je bila donacija kompanije u vrednosti čak od milion dinara.

Koliko je sve ovo značajno pokazuju i podaci koji se odnose na javno zdravlje u Srbiji i stalan porast gojaznosti, dijabetesa, masnoća u krvi i depresije (Institut za javno zdravlje Srbije „Batut“, Rezultati istraživanja javnog zdravlja stanovništva Srbije 2013). Zvanični podaci govore da skoro 45 odsto populacije u toku svog radnog vremena sedi ili stoji; svaki drugi stanovnik nedovoljno ili nikada ne konzumira voće; rekreacijom, tri puta nedeljno, bavi se manje od 9 odsto stanovnika.

Tigar Tyres Porodični dan zdravlja i bezbednosti 2018. u brojkama:

 

Pređeno čak 2.853 kilometra

 

Jedna od centralnih aktivnosti bila je Šetnja dobrote u kojoj je bilo 1.500 učesnika koji su zajedno sa vozačima stacionarnih bicikala prešli ukupno 2.853 km

 

 

Blizu 300 volontera i 3.000 sati volonterskog rada

 

 

Događaj je bio i promocija volonterskog duha. Iz kompanije je učestvovalo 160 volontera i još 130 iz lokalne zajednice, koji su donirali lokalnoj zajednici blizu 3.000 volonterskih sati.

 

Prikupljeno više od 250 ideja na temu bezbednosti

 

U Zoni bezbednosti predstavljen je Program održive bezbednosti , koji Tigar Tyres realizuje pod sloganom Da je svaki dan zdrav i bezbedan i prikupljeno je 250 ideja – šta bezbednost znači za naše sugrađane.

 

 

650 zdravstvenih i preventivnih pregleda i analiza

 

U Zoni zdravlja su pružani zdravstveni pregledi, besplatna provera krvne slike, lekcije iz prve pomoći, u cilju podizanja svesti o značaju prevencije i dijagnostičkih pregleda, kao i zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. Predstavnici Doma zdravlja su pregledali oko 500 posetilaca, koji su dobili, bilo kompletni preventivni pregled, ili obavili određena merenja (nivo šećera, triglicerida, holesterola, br. eritrocita).

Na kardio skenu UNIQA osiguranja kompletno je pregledano 150 posetilaca. 

 

 

Skoro 200 sugrađana je učestvovalo u anketi o faktorima bezbedne vožnje

 

U Zoni koja je naslovljena Zajedno do bezbedne vožnje predstavljeni su pneumatici koje izrađuje Tigar Tyres, a sugrađani su učestvovali u anketi na temu bezbedne vožnje i važnosti pneumatika.

 

 

Donacija u vrednosti od milion dinara

 

Donirano je milion dinara za izgradnju bezbednog i modernog igrališta pri vrtiću „Lane“ Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“. Tri osnovne škole iz Pirota i Babušnice dobile su ukupno 360.000 dinara za svoje ekološke projekte.

 

 

Tigar Tyres je okupio preko 20 partnera koji su aktivno učestvovali i dali značajan doprinos manifestaciji

 

Gradska uprava Pirot, Sportski centar Pirot, Hala Kej, Agencija za bezbednost saobraćaja, NAVAK, Policijska uprava Pirot, Vatrogasno-spasilačka četa Odeljenja za vanredne situacije MUP Pirot, Securitas, Vatrogasna jedinica Tigar Obezbeđenje, UNIQA osiguranje, Dom zdravlja, Hitna pomoć, Gimnastički klub Soko 010, Kik boks klub Crna kobra, OŠ 8.Septembar, OŠ Vuk Karadžić, ŠOSO Mladost, OŠ Despot Stefan Lazarević u Babušnici, Srednje stručna škola Babušnica, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, JP Komunalac i JP Vodovod. 

 

6000 posetilaca i učesnika Tigar Tyres

Porodičnog dana zdravlja i bezbednosti u Pirotu