SR
EN

Boris Beker novi generalni direktor Chapter 4 grupe

05.07.2024.   •   Vesti o agenciji
Boris Beker novi generalni direktor Chapter 4 grupe
Severin Hajniš i Boris Beker, suosnivači i suvlasnici agencijske grupe Chapter 4, od 1. jula preraspodelili su svoje akcije. Severin Hajniš, ranije većinski vlasnik grupe, predao je većinu Borisu Bekeru. Ovaj potez deo je dugoročnog plana da se obezbedi uredna tranzicija i postepeno preuzimanje operativnog poslovanja od strane sledeće generacije. 

Od svog osnivanja 2010. godine, Chapter 4 se razvio u vodeću agencijsku grupu u centralnoistočnoj i jugoistočnoj Evropi kojom upravlja vlasnik. Sa sedištem u Beču, deset regionalnih kancelarija i lokalnim partnerskim agencijama, Chapter 4 nudi sveobuhvatnu uslugu koja uključuje PR, komunikaciju na društvenim mrežama i marketing, sa centralnim upravljanjem, ugovaranjem i izveštavanjem. Sa više od 80 konsultanata, ostvaruje ukupan prihod od oko 4,7 miliona evra (2023). 

Posao u lokalnoj agenciji u Austriji takođe se širi poslednjih godina, a od prošle godine pod rukovodstvom Sigrid Prager-Kun. Između ostalih novina, postavljen je i in-house studio za proizvodnju video sadržaja. Među trenutnim klijentima agencije iz Austrije su MediaMarkt, Hevlett Packard Enterprise, Upfield, msg Plaut, Otovo, Glorit, Austrijska notarska komora i Austrijsko udruženje za kafu i čaj. Od međunarodnih klijenata tu su kompanije poput Zalando, McDonald's, Lavazza, TUI, Tricentis, IVG i druge. 

Severin Hajniš ostaće u kompaniji kao partner i deo menadžerskog tima, a Boris Beker preuzeće ulogu generalnog direktora.