SR
EN

Energija koja pokreće promene

12.01.2024.   •   Vesti klijenata
Energija koja pokreće promene
Kompanija CWP je jedan od lidera u oblasti razvoja projekata obnovljivih izvora energije. Naš cilj je da ostvarimo transformativni uticaj na region putem razvoja projekata zelene energije i kroz doprinos razvoju i blagostanju zajednica sa kojima poslujemo. 

U osnovi našeg društveno odgovornog poslovanja leži izgradnja poverenja i dugoročnih odnosa, inovacija i želja za zajedničkim kreiranjem vrednosti i pozitivne promene. 

Oblasti u koje posebno ulažemo jesu osnaživanje mladih, jačanje kapaciteta zajednice, osnaživanje žena, briga o životnoj sredini, zdravlje i blagostanje, kao i umetnost i kultura. 

Edukacija i osnaživanje mladih 

Usmereni smo na jačanje kapaciteta zajednica, pretežno kroz obrazovanje i osnaživanje mladih. Posebno smo fokusirani da ih putem mentorskih predavanja inspirišemo da nastave krug davanja i time podrže dobrobit i razvoj svog okruženja. Da bismo postigli taj cilj, sarađujemo sa Fondacijom PEXIM, dajući stipendije za školovanje na prestižnim univerzitetima, podržavajući mentorski program Fondacije i pružajući prilike za zapošljavanje. 

Naša podrška uključuje i doprinos adekvatnim uslovima za učenje i razvoj putem ulaganja u renoviranje škola, nabavku školskog materijala i opreme, organizovanjem dodatnih edukacija, kao i drugim programima stipendija koje realizujemo kroz saradnju sa zajednicama u kojima poslujemo. 

O načinima na koje kompanija CWP ulaže u ostale pomenute oblasti više možete pročitati u nastavku teksta na stranici magazina Nova ekonomija. Tekst je prvobitno objavljen u ediciji Lideri društvene odgovornosti 2023, koju priprema Nova ekonomija.