SR
EN

Galenika kupuje kompaniju Lifemedic i širi svoj portfolio proizvoda

20.10.2023.   •   Vesti klijenata
Galenika kupuje kompaniju Lifemedic i širi svoj portfolio proizvoda
Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u Srbiji i regionu, proširuje poslovanje akvizicijom kompanije Lifemedic d.o.o. iz Beograda. Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane italijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore. 

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, što se očekuje krajem četvrtog kvartala 2023. godine, a nakon čega će početi proces integracije. 

Kompanija Galenika je strateški posvećena stalnom proširenju svog asortimana proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, kvalitet, pouzdanost i poverenje u Galenikine proizvode, kompaniju čini uspešnom decenijama. Ovom akvizicijom, Galenika dosledno nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda.

„Od kada je postala deo brazilske NC Grupe, Galenika je ostvarila značajan rast poslovanja i međunarodnu ekspanziju. Akvizicija kompanije Lifemedic i početak saradnje sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Research predstavlja još jedan korak u internacionalizaciji Galenikinog poslovanja i potvrđuje našu potpunu posvećenost investicijama i inovacijama u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Pharmalife Research u svom portfoliju ima više od 400 proizvoda i izvozi u 60 zemalja širom sveta. Srećni smo što smo pronašli globalnog partnera koji deli naše vrednosti posvećenosti kvalitetu proizvoda i zdravlju“, rekao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike. 

Lifemedic je srpsko-slovenačka kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji dijetetskih suplemenata i kozmetičkih proizvoda koje proizvodi ugledna biofarmaceutska kompanija - Pharmalife Research iz Italije, a čiji je Lifemedic ekskluzivni uvoznik i distributer za tržišta u regionu. Kompanija ima stabilan dvocifren rast i partnerstvo sa preko 5.000 apoteka i maloprodajnih lanaca u celom regionu. Pharmalife Research je pouzdan farmaceutski partner u oblasti pedijatrije, dijetetskih suplemenata, dermokozmetike i fitoterapije, kako u Italiji tako i na međunarodnim tržištima.