SR
EN

Galenika: rekordan broj novih proizvoda u 2021.

10.09.2021.   •   Vesti klijenata
Galenika: rekordan broj novih proizvoda u 2021.
Tokom prvih sedam meseci ove godine kompanija Galenika je postigla značajno proširenje portfolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja. Kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima poslovanja u 2021. godini. 

U periodu od januara do jula, Galenika je ostvarila rast proizvodnje za 16 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Od početka godine kompanija je u Srbiji registrovala čak 12 novih proizvoda, dok je u promet do sada pušteno 11 proizvoda. Galenika beleži povećanje prodaje u regionu, te je do kraja jula 2021. na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije lansirano pet proizvoda, a do kraja godine se planira lansiranje još devet. Na tržištu EU, Galenika je registrovala jedan proizvod, a u planu je registracija još 20 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova. 

U periodu od januara do jula 2021. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime se kompanija dodatno učvrstila na stabilnoj drugoj poziciji po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Izvoz u zemlje regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) povećan je za čak 51 odsto, dok je prodaja na međunarodnim tržištima izvan regiona (Evropa, Bliski istok, Afrika) više nego udvostručena. 

Opširnije na ovu temu možete pronaći na linku.