SR
EN

Imunitet tokom leta: 5 navika za regeneraciju i zdravlje

06.07.2023.   •   Vesti klijenata
Imunitet tokom leta: 5 navika za regeneraciju i zdravlje
Leto je počelo, a briga o zdravlju je uvek aktuelna. Da bi topli letnji meseci zaista bili period opuštanja i regeneracije, iz farmaceutske kompanije Galenika ističu pet glavnih navika za očuvanje zdravlja. 

Imunski sistem je veoma osetljiv na dejstvo različitih faktora spoljne sredine. Letnji period podrazumeva izlaganje dugotrajnim vrućinama, a to potencijalno dovodi do slabljenja imuniteta. Dodatno, alergije su u globalnom porastu, a produžena sezona alergija je karakteristična za letnji period cvetanja i efekta staklene bašte, usled toplote i padavina. 

Minerali i vitamini kao čuvari imunog sistema 

Tokom letnjeg perioda, velike vrućine su čest uzročnik povećanog zamora, iscrpljenosti i porasta krvnog pritiska. Dodatno, usled pojačane fizičke aktivnosti, mogu se javiti i grčevi u mišićima. Pad imuniteta izlaže organizam većem riziku. 

Vitamini i minerali igraju važnu ulogu u prevenciji i očuvanju funkcije imunskog sistema. Kombinacija vitamina i minerala koja sadrži mineral magnezijum, vitamine B1, B6, K2 i folat, doprinosi pravilnom funcionisanju mišića, uključujući i srčani, kao i očuvanju zdravlja kardiovaskularnog sistema. Vitamin D3 je saveznik u službi jačanja imuniteta, kostiju i utiče na bolje raspoloženje. Važan je i unos vitamina B12 koji doprinosi normalnom metabolizmu, smanjenju umora i iscrpljenosti, stvaranju crvenih krvnih zrnaca i optimalnom funkcionisanju nervnog sistema. 

O preostalim navikama čitajte na portalu Bizlife.

Image by topntp26 on Freepik