SR
EN

LinkedIn čarolija: Kako ostvariti 90% potencijalnih klijenata za PR agenciju

26.10.2023.   •   Vesti iz struke
LinkedIn čarolija: Kako ostvariti 90% potencijalnih klijenata za PR agenciju
Kompanija Crackle PR na LinkedIn-u privlači otprilike 90% novih klijenata putem hrabrih i samouverenih objava, koje nisu sa zvanične stranice kompanije. Umesto toga, objavjjuje ih osnivač Crackle-a, Parry Headrick, i njegov tim. 

Headrick se fokusira na deljenje unutrašnjih saznanja o industriji PR-a, privlačeći pažnju klijenata. Dosad je oko 50.000 ljudi reagovalo na njegove objave, i ovi postovi igraju ključnu ulogu u privlačenju novih klijenata za agenciju. Ključna taktika je da objave na LinkedIn-u budu orijentisane na vrednost za druge, a ne na samopromociju. Osim što promoviše brutalnu iskrenost, naglašava i da je lični pristup na LinkedInu efikasniji od korporativnih profila. Takođe, podstiče svoj tim da gradi svoje lične brendove, što dodatno obogaćuje kompanijski imidž. 

Zanimljivo je da najviše poslovnih prilika dolazi iz manje viralnih objava, koje privlače pažnju pravih klijenata, a ne mase. Headrick takođe primećuje da češće objavljivanje – čak jednom ili dvaput dnevno – donosi najbolje rezultate i da se ovaj princip može primeniti u svim industrijama. 

Više o tome pročitajte ovde

Izvor: PRdaily, Kliping 

Ilustracija: pixabay.com