SR
EN

Mastercard omogućava Google Pay plaćanja u Crnoj Gori

08.06.2023.   •   Vesti klijenata
Mastercard omogućava Google Pay plaćanja u Crnoj Gori
Korisnici Mastercard® platnih kartica u Crnoj Gori moći će da koriste Google PayTM uslugu koju na lokalno tržište donosi kompanija Mastercard u saradnji sa partnerima iz bankarskog sektora. Pomoću usluge Google Pay, građani koji koriste odgovarajuće Android uređaje (one sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemima) mogu da koriste svoje mobilne telefone kako bi u fizičkom okruženju obavljali sigurna, brza i praktična beskontaktna plaćanja koja su već sastavni deo platnog iskustva građana Crne Gore. Korisnici će moći da čuvaju svoje debitne ili kreditne Mastercard kartice za plaćanja putem Google Pay usluge u okviru Google Wallet (Google Novčanik) aplikacije digitalnog novčanika koja je od danas dostupna u Crnoj Gori.

Ova nova usluga primer je posvećenosti kompanije Mastercard da građanima ponudi inovacije koje će im pojednostaviti svakodnevnicu. Kako se upotreba gotovine smanjuje, građani se sve češće opredeljuju za beskontaktno plaćanje kao sigurnu, praktičnu i brzu platnu metodu, i očekuje se da će se ta evolucija platnih navika korisnika nastaviti i u budućnosti.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, rekla je: „Sloboda izbora i inovacije u plaćanjima važan su deo naših nastojanja da poboljšamo kvalitet svakodnevice građana Crne Gore. Lansiranje Google Pay usluge omogućiće ljudima da i dalje, u svakom trenutku, mogu za sebe da odaberu najpraktičniju i najsigurniju platnu metodu u skladu sa svojim potrebama. Drago nam je što sarađujemo sa kompanijom Google kako bismo građanima Crne Gore pružili jednostavna, brza i sigurna plaćanja, i ponosni smo na činjenicu da su naše sigurne tehnologije razlog zašto smo prvi izbor kako korisnicima, tako i partnerima iz poslovnog sektora.“

Celu vest možete pročitati ovde.