SR
EN

McDonald’s – Ponosni smo što podržavamo lokalnu zajednicu

16.01.2024.   •   Vesti klijenata
McDonald’s – Ponosni smo što podržavamo lokalnu zajednicu
Mi iz McDonald’s kao društveno odgovorne kompanije svakodnevno pokazujemo našu posvećenost da pomognemo i podržimo društvo u kome poslujemo. Kroz učešće i podršku sportskim događajima, lokalnim dobrotvornim organizacijama, obrazovnim i zdravstvenim institucijama, kulturnim dešavanjima, pokazujemo našu svrhu, a to je da obezbedimo kvalitetnu hranu i pomažemo zajednicu. Uvek gledamo u budućnost i sve naše aktivnosti su usmerene da generacijama koje dolaze obezbedimo bolje uslove za rad i život. 

U Srbiji poslujemo 35 godina i siguran smo oslonac ne samo privredi, jer konstantno ulažemo u otvaranje novih restorana i zapošljavamo nove ljude, već i zajednici kroz donacije naših obroka, knjiga, novčanih sredstava, a posebno smo ponosni jer smo ove godine, nakon godina prisustva kovid-19 virusa, ponovo pokrenuli program inkluzije osoba sa intelektualnim teškoćama u našim restoranima. Skoro dve decenije uspešno sarađujemo na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“ sa Kreativno-edukativnim centrom. Ovaj program omogućava da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici. 

O ostalim društveno odgovornim aktivnostima kompanije McDonald’s možete čitati u tekstu objavljenom u ediciji Lideri društvene odgovornosti 2023, koji je dostupan i u onlajn izdanju magazina Nova ekonomija, izdavača edicije.