SR
EN

Tokom COVID-19 pandemije, McDonald’s u Srbiji donirao preko 4 miliona u novcu i obrocima

15.05.2020.   •   Vesti klijenata
Tokom COVID-19 pandemije, McDonald’s u Srbiji donirao preko 4 miliona u novcu i obrocima
Nakon što je ukinuto vanredno stanje, i koliko toliko se i poslovanje i životi vraćaju u „normalne“ tokove, kompanija McDonald’s je rezimirala na koje načine je sve doprinela zajednici u kojoj posluje. 

Odmah nakon proglašenja epidemije COVID-19 u Srbiji, McDonald’s se aktivno uključio u podršku zajednici kroz svakodnevne donacije obroka. Najpre je, uz podršku Fondacije „Fond B92“ i Filantropskog foruma Srbije, donirano preko 4000 obroka medicinskom osoblju Urgentnog centra Srbije, a zatim i dečijoj bolnici „Dr Olga Dedijer“ - 180 obroka. Kompanija je samostalno donirala odeljenju pulmologije u Kliničkom centru Srbije 750 obroka, Crvenom krstu Beograda - 570 obroka i Licu ulice - 200 obroka. Osim obroka, McDonald’s je bio među prvim kompanijama koje su podržale Privrednu komoru Srbije u naporima da se najstarijim građanima obezbede paketi sa namirnicama i donirao milion dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica.

Ukupna donacija koju je McDonald's donirao Srbiji u vreme COVID-19 pandemije iznosi preko 4 000 000 dinara, a više informacija možete pronaći na linku