SR
EN

Povećanje proizvodnje i širenje portfolija proizvoda farmaceutske kompanije Galenika

03.03.2022.   •   Vesti klijenata
Povećanje proizvodnje i širenje portfolija proizvoda farmaceutske kompanije Galenika
Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, tokom 2021. godine je zabeležila značajno proširenje portolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja. Na tržištu Srbije, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na 2020. godinu, ali je i rasla 25 odsto brže od tržišta, čime je potvrdila stabilnu drugu poziciju po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Na tržištima regiona gde Galenika posluje (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) ostvareno je povećanje prodaje za čak 33 odsto. U Srbiji i regionu, 31 proizvod je registrovan, dok je 29 već pušteno u promet. U 2021. godini, Galenika je ostvarila rast proizvodnje od 9 odsto u odnosu na 2020. godinu. 

Pored regiona, Galenika uspešno posluje na 13 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je povećala izvoz za 14 odsto, dok je na tržištu EU uspešno registrovano 19 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova. Uspešno su završeni transferi tehnologije za 2 proizvoda, a preostala 3 se očekuje da budu završeni do kraja aprila ove godine. 

„Galenika zauzima stabilnu tržišnu poziciju čemu doprinose beskompromisna posvećenost kvalitetu i širenju portfolija proizvoda u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Naši ključni pokretači za sticanje poslovne vrednosti uključuju ulaganja, digitalizaciju i modernizaciju, kao i obezbeđivanje podrške zajednici u kojoj poslujemo. Prošlu godinu je obeležila i internacionalizacija poslovanja sa značajnim rastom u regionu i na međunarodnim tržištima. Internacionalno poslovanje je oblast koju ćemo nastaviti da razvijamo i tokom 2022. godine“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Opširnije možete pročitati na linku.