SR
EN

Galenika raspisala konkurs za novinare

09.04.2024.   •   Vesti klijenata
Galenika raspisala konkurs za novinare
Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila, kompanija Galenika treću godinu zaredom pokreće konkurs i dodeljuje nagrade za medijske tekstove. Tema ovogodišnjeg konkursa glasi: „Prevencija: Održiva vizija zdravlja“

Pozivamo novinare sa teritorije Srbije da se aktivno uključe u Galenikin konkurs. Imajući u vidu moć i misiju medija, ideja je da zajedno doprinesemo podizanju svesti o važnosti prevencije i njenom itekako merljivom uticaju na očuvanje zdravlja. 

Unapređenje globalne agende prevencije su prihvatile zemlje širom sveta. Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Ona poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života. 

Da biste učestvovali, potrebno je da vaš tekst na ovogodišnju temu, a objavljen u periodu 8. aprila - 15. maja 2024, pošaljete na: medijski.konkurs@galenika.rs. Medijska objava može biti u formi teksta ili intervjua i potrebno je da ima 1500 karaktera (uključujući razmake) ili više. 

Tekst može da bude o različitim oblastima prevencije, usvajanju zdravijih navika, o naučno-medicinskim dostignućima, redovnim lekarskim pregledima, praksama u savremenom lečenju, o napretku medicine, savetima medicinskih stručnjaka, ili da na drugi način prenosi poruku stare poslovice: „Bolje sprečiti nego lečiti”. 

Tri najbolja teksta, po oceni stručnog žirija, biće nagrađena sistematskim pregledima za po dve osobe u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a prvonagrađeni će osvojiti i spa vikend za dvoje. 

Dodatno, objavljeni tekstovi, koji budu prijavljeni na konkurs, biće nagrađeni Galenikinim paketima proizvoda i zahvalnicama za doprinos podizanju svesti i promociji važnosti prevencije za održivo zdravlje. 

Informacije o uslovima konkursa se nalaze na sajtu kompanije Galenika.  

Rok za slanje tekstova i učešće na konkursu je 15. maj 2024, do kada mejlom možete dostaviti objavljen tekst, link ka objavi ili sliku objave u štampanom mediju, sa naznačenim podacima o autoru, mediju koji je objavio tekst, kao i datumu objave. Pobednici će biti proglašeni do kraja maja.

Ilustracija: Freepik