SR
EN

Više od 1.000 malih privrednika uvelo bezgotovinsko plaćanje kroz POS program

13.07.2023.   •   Vesti klijenata
Više od 1.000 malih privrednika uvelo bezgotovinsko plaćanje kroz POS program
Više od 1.000 malih privrednika prepoznalo je šansu za razvoj biznisa kroz uvođenje bezgotovinskih plaćanja i već na početku POS programa prijavilo se za besplatnu instalaciju terminala i eCommerce rešenja. Najviše je preduzetnika – 78%, dok je 22% mikro i malih firmi, saopštili su predstavnici Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje – Bolji način. 

Na konferenciji povodom predstavljanja prvih rezultata POS programa, istaknuto je da je najviše prijava, 45% stiglo od trgovaca, a nešto manje od četvrtine zainteresovanih su ugostitelji. Slede prerađivačka industrija, privatne ordinacije, pružaoci pravnih i drugih stručnih usluga.

*** 

POS program je okosnica Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje, koja je zajednički projekat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i kompanija Mastercard i Visa, a sprovodi se pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), u saradnji sa NALED-om i Ministarstvom finansija. 

Celu vest možete pročitati na veb-sajtu Biznis i finansije.