SR
EN

Zdravlje po meri Generacije Z

27.12.2023.   •   Vesti klijenata
Zdravlje po meri Generacije Z
Zovu ih Generacija Zed, postmilenijalsi, iGeneration, pa čak i Plurals, a demografi za početak njihove generacije uzimaju sredinu devedesetih godina 20. veka, a završavaju je sa početkom 2010-ih. Za svoje roditelje, profesore i sve druge oni su „samo“ dvadesetogodišnjaci, sa svim klasičnim odlikama i okolnostima koje te godine nose. A to su: fakultet, učenje, obaveze, ljubavni problemi, preispitivanja, odluke i prve odgovornosti, prema drugima, ali i prema sebi. 

Iako su rođeni u potpuno digitalnoj epohi, odrastanje u vremenu u kom živimo donelo im je osećanje uznemirenosti i nesigurnosti. Otvorenije nego ikad govori se o mentalnom zdravlju, upravo zahvaljujući njihovom iskrenom odnosu prema ovoj temi. Neraskidivu uzročno-posledičnu vezu sa mentalnim zdravljem imaju i mnoge druge zdravstvene teme, poput zdrave i balansirane ishrane, fizičke aktivnosti, hormonskog statusa, reproduktivnog zdravlja, kao i zavisnosti koje vrebaju iza svakog ćoška. Nova nadolazeća generacija i upravo ovakav društveni kontekst, bile su inspiracija kompaniji Galenika za kreiranje zdravstvenog i preventivnog hub-a za mlade. 

Kompanija Galenika, kao najstarija farmaceutska kompanija u Srbiji inicirala je dijalog sa onima na kojima je budućnost i 2020. godine pokrenula je jedinstvenu platformu „Zdravo dvadesete“. U moru neproverenih informacija na teme koje se tiču zdravlja, „Zdravo dvadesete“ su mesto koje nudi relevantne informacije sa fokusom na prevenciju, uz razumevanje za sve ono sa čime se današnje generacije dvadesetogodišnjaka suočavaju. 

Nastavak teksta o projektu „Zdravo dvadesete“ možete pročitati na stranici magazina Nova ekonomija. Tekst je pripremljen za ediciju Lideri društvene odgovornosti.