SR
EN

78 godina kompanije Galenika: Stabilan i održiv poslovni rast

19.07.2023.   •   Vesti klijenata
78 godina kompanije Galenika: Stabilan i održiv poslovni rast
U prvoj polovini 2023. godine, farmaceutska kompanija Galenika beleži konstantan rast u svim segmentima poslovanja, kako u Srbiji, tako i na međunarodnim tržištima na kojima posluje. Od početka godine Galenika je u Srbiji i regionu registrovala čak 47 novih proizvoda, dok je u promet pušteno 29 proizvoda. U Srbiji je prodaja povećana za 10%, a u zemljama u regionu za čak 14%. Pored zemalja u regionu, kompanija posluje na 16 međunarodnih tržišta na tri kontinenta, dok je na EU tržište povećala izvoz za 40%, gde je lansirala 22 proizvoda. U poređenju sa prvom polovinom prošle godine, povećana je proizvodnja Galenikinih proizvoda za 7%, dok kompanija ima čak 37 brendova na liderskim pozicijama u svojim kategorijama, po tržišnom učešću u Srbiji u prvoj polovini 2023. 

Uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, Galenika je od početka godine uspešno realizovala transfer tehnologije za 6 proizvoda iz novije generacije generičkih lekova i započela pripremu za još 5.

„U 2023. godini, obeležavamo 78 godina i snažno smo okrenuti ka budućnosti. Integrišemo ono najvrednije iz prošlosti i sadašnjosti, uz punu posvećenost investicijama, inovacijama i održivom rastu. Kvalitet nam je na prvom mestu – kako u proizvodima, tako i u svemu što radimo. Nosilac smo 15 domaćih i međunarodnih GMP i ISO sertifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje. Strateški smo posvećeni konstantnom proširenju portfolija proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, pouzdanost i poverenje u Galenikine proizvode prenosimo i na nova međunarodna tržišta’’, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike. 

Celu vest možete pročitati ovde.