SR
EN

Koronavirus najviše tvitovana tema prema godišnjem istraživanju Twiplomacy 2020

22.07.2020.   •   Vesti o agenciji
Koronavirus najviše tvitovana tema prema godišnjem istraživanju Twiplomacy 2020

Agencija BCW (Burson Cohn & Wolfe), čijoj mreži pripada i Chapter 4 agencija, o uticaju koji svetski lideri imaju na društvenim mrežama, odnosno na Twitter-u. Prema takozvanom Twiplomacy rangu, a u skladu sa razmerama globalne rasprostranjenosti, COVID-19 se nalazi na prvu mestu tema o kojoj su svetski lideri najviše tvitovali tokom prva tri meseca u 2020. godini.

BCW Twiplomacy studija za 2020. godinu fokusirana je na to kako su svetski lideri tvitovali tokom pandemije izazvane koronavirusom i na koji način je Twitter sprečavao širenje dezinformacija. Šefovi država i ministri inostranih poslova iskoristili su društvenu mrežu Twitter kako bi delili kritička mišljenja o koronavirusu, kao i kako bi ohrabrili svoje građane da ostanu kod kuće i ostanu na sigurnom.

Kada govorimo o broju pratilaca na Twitter-u, najveći broj pratilaca među svetskim liderima ima Donald Trump, tačnije 81.1 milion pratilaca na svom @realDonaldTrump nalogu. Broj pratilaca njegovo profila je porastao za 33% u odnosu na prošlu godinu, dok je indijski premijer Narendra Modi zauzeo drugu poziciju sa 57.9 miliona pratilaca.

Dodatne informacije i rezultate istraživanja možete pronaći na linku.