SR
EN

Lideri društvene odgovornosti: Galenika četiri godine zaredom pomaže borbu protiv raka dojke

05.01.2024.   •   Vesti klijenata
Lideri društvene odgovornosti: Galenika četiri godine zaredom pomaže borbu protiv raka dojke
Kompanija Galenika zauzela je svoje mesto u ediciji Lideri društvene odgovornosti (LDO) za 2023. godinu sa dva istaknuta projekta. Zdravlje po meri Generacije Z govori o platformi „Zdravo dvadesete“, koja od 2020. godine nudi relevenante informacije na temu zdravlja pripadnicima pomenute generacije, dok je „Pantenol priča o grudima“ kampanja posvećena podizanju svesti o važnosti prevencije, rane dijagnostike karcinoma dojke i redovnih samopregleda.  

U nastavku prenosimo deo teksta pripremljenog za LDO, o projektu „Pantenol priča o grudima“.  

Tokom oktobra 2023. godine, Galenika je četvrtu godinu zaredom realizovala društveno odgovornu kampanju posvećenu podizanju svesti o važnosti prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda, istovremeno izdvajajući sredstva od prodaje Pantenol proizvoda. 

Kompanija Galenika donirala je Institutu za onkologiju Vojvodine (IOV) sredstva u iznosu od 10.000 (deset hiljada) evra u dinarskoj protivvrednosti. Cilj donacije je podrška naporima ove važne institucije u borbi protiv karcinoma dojke kroz donaciju za unapređenje uslova lečenja pacijenata u okviru Klinike za internističku onkologiju IOV-a. Galenikina kampanja ,,Pantenol priča o grudima“ je, pored same donacije, ukazala i na važnost prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda. 

Prethodnih godina donacije su bile usmerene Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i Ženskom centru ,,Milica’’ za potrebe Nacionalnog centra za pružanje iskustvene podrške ženama obolelim od raka dojke i raka grlića materice. Na ovaj način, Galenika aktivno podržava borbu protiv karcinoma dojke jer ovo je tema koja zahteva informisanje i zajedništvo. 

„Podrška zdravstvenim ustanovama predstavlja jedan od prioriteta u Galenikinoj posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Ponosni smo što smo i ovog oktobra posvetili posebnu pažnju borbi protiv raka dojke. Galenika već četiri godine, kroz sveobuhvatnu kampanju na nacionalnom nivou, stavlja fokus na važnost ove teme. Zahvalni smo svim građanima koji su podržali akciju, jer zajedno doprinosimo podizanju svesti o važnosti prevencije i redovnih pregleda, kao i poboljšanju uslova dijagnostike i lečenja onkoloških pacijenata“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Ostatak teksta možete pročitati na stranici magazina Nova ekonomija.